Портал новин

Прем’єр: Запроваджені в Україні зміни дозволять отримати нову якість життя

Запроваджені Урядом України зміни в ключових сферах життєдіяльності держави дозволять отримати нову якість життя – від освіти й охорони здоров’я до ефективного подолання корупції. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час міжнародної конференції високого рівня з питань реформ в Україні.

Глава Уряду підкреслив, що конференція проходить у роковини загибелі учасників Революції Гідності. І саме в ці дні – час згадати, що саме було зроблено за останні 4 роки.

«Базові позиції у нас були дуже слабкі, і зараз потрібно впроваджувати наймасштабніші реформи в усіх сферах життя, – сказав Глава Уряду. – Ми будуємо нову Україну».

За словами Прем’єр-міністра, вже в середньостроковій перспективі свої результати дадуть запроваджені Урядом реформи в освіті, системі охорони здоров’я, пенсійній системі, реформи державного управління. На часі – зміни в управлінні державним майном, в процесі залучення інвестицій, в посиленні дерегуляції та децентралізації. Окрема увага – створенню антикорупційного суду.

«Ми сформували всю антикорупційну інфраструктуру. Але не вистачає важливого елементу – справедливого суду. Наше завдання – найближчими місяцями прийняти рішення про створення незалежного, відкритого антикорупційного суду. Цей інструмент дасть можливість поставити крапку в дискусіях щодо корупції в Україні», – наголосив Глава Уряду.

Він підкреслив, що сьогодні перед Україною стоять великі загрози і шалений популізм.

«Але ми маємо працювати, – додав Володимир Гройсман. – Ми 8 кварталів поспіль маємо ріст економіки. На 2018 рік передбачаємо 3% економічного зростання. Але при правильних рішеннях, думаю, що в середньостроковій перспективі матимемо 5 і більше відсотків зростання».

Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд продовжить співпрацю з МВФ, концентруватиме увагу на макростабільності, здійснюватиме плани щодо інвестицій в інфраструктуру та нарощування експорту.

«Те, що ми змінили і змінюємо, дасть можливість отримати нову якість життя», – впевнений Володимир Гройсман.

Джерело: КМУ.