Портал новин

Відбулось засідання колегії служби у справах дітей

21 лютого 2018 року відбулося чергове засідання колегії служби у справах дітей. Було обговорено питання про стан правовиховної роботи у Шепетівській спеціалізованій школі-інтернат з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів.

З інформацією про стан правовиховної роботи у школі виступила заступник директора з виховної роботи Перехристюк Н.А. Вона розповіла присутнім про досягнення та проблеми, які є у роботі з учнями, окреслила шляхи вирішення наявних проблем.

Було зазначено, що лише спільна, кропітка, щоденна робота батьків і школи дає позитивні результати. Проте через невідповідність вимог з боку школи і батьків виникають проблеми в організації правовиховної роботи. Зокрема, батьки окремих учнів не тільки не цікавляться навчанням та вихованням своїх дітей, а й сприяють пропускам уроків без поважних причин, не контролюють місце перебування своїх дітей, відкрито ігнорують звернення адміністрації, класних керівників та вихователів. На даний час законодавством передбачена відповідальність для таких горе-батьків, вони притягуються до відповідальності за ст. 184 КУпАП, сплачують штрафи.

Під час обговорення даного питання начальник служби у справах дітей Купрацевич К.В. зазначила, що у Шепетівській школі-інтернат надзвичайно велика увага приділяється правовиховній роботі з дітьми. Директор школи Пипич О.В., його заступники, педагогічний колектив забезпечують тісну співпрацю зі службою та іншими суб’єктами соціальної роботи. Здійснюється систематичний контроль за станом відвідуваннями учнями занять. На будь-які порушення дисципліни адміністрація школи реагує миттєво.
Учні школи-інтернат під керівництвом своїх педагогів, адміністрації закладу приймають участь у різноманітних заходах на місцевому, Всеукраїнському та міжнародному рівнях. Неодноразово ставали переможцями, займали призові місця. Діти неодноразово виїжджали на відпочинок за кордон, де мали змогу розвивати свій світогляд, кругозір, побут та звичаї інших народів.

Також було заслухано 7 справ учнів Шепетівської школи-інтернат та НВК №3 щодо їх поведінки та пропусків уроків без поважних причин. Батьки та підлітки були попереджені про відповідальність за неналежну поведінку та безпідставні пропуски занять у школі.

Джерело: Прес-служба Шепетівської міської ради.