Портал новин

Розпочинається сезон дорожніх робіт

В Україні розпочинається сезон дорожніх робіт, який передбачає проведення ініційованих Урядом перевірок якості вже побудованих та відремонтованих доріг, запровадження нових норм контролю якості доріг, що будуються, а також запровадження контролю навантаження транспорту, який здійснюють підрозділи Державної служби України з безпеки на транспорті. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної наради з питань розвитку дорожнього господарства.

«Поступово можна розпочинати роботи на дорогах. Хотів би звернути увагу на якості виконання робіт – поточний та капітальний ремонт, в тому числі, – сказав Глава Уряду. – Окрім того, порядок на дорогах, злагоджена робота на наших вагових комплексах – принципово важливе питання. Контроль треба забезпечити. Ми витрачаємо мільярди гривень на будівництво, а потім навантажують і перевантажують транспорт і, таким чином, руйнують дороги. У нас за різними оцінками біля 50% транспорту їздить з порушеннями вагових норм. Маємо це зупинити».

На думку Прем’єр-міністра, тиждень якісного контролю на дорогах, і порядок буде наведений. А за 3-5 років ситуація в принципі зміниться на краще. При цьому Глава Уряду запропонував долучити до цього процесу сили та засоби Міністерства внутрішніх справ. Йдеться, передусім, про камери спостереження.

«У нас, приміром, є 78 комплексів – давайте поставимо камери і все зробимо. Думаю, керівники МВС із задоволенням нададуть допомогу», – сказав Володимир Гройсман.

Довідково

Минулого року в Україні було відремонтовано та побудовано понад 2 тис. км доріг, що стало рекордним показником для нашої держави. Цього року обсяги робіт будуть збільшені, а загальний дорожній бюджет перевищить 45 млрд грн.

Джерело: КМУ.