Портал новин

Шепетівка може залишитись без газу – Міністр регіонального розвитку України

Розрахунки на споживчий газ і електроенергію покращилися за останній місяць на 4%. Але у вересні розрахунки мають вийти не менш як 90%.

«Лідери-області по розрахункам – Черкаська, Львівська, Полтавська, Донецька області і  м. Київ, хоча стан розрахунків в столиці і досі залишається на низькому рівні. Критична ситуація з розрахунками на теплопостачальних підприємствах у Рівненській (58%), а також Хмельницькій, Івано-Франківській, Вінницькій і Київській областях, де стан розрахунків складає менш ніж 73%», — сказав Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр окремо підняв питання по Київській області – смт. Коцюбинське, Черкаській області – м. Сміла, і Хмельницькій області – м. Шепетівка, де рівень розрахунків за газ є вкрай низьким.

«Я можу зрозуміти, що дуже не просто вирішуються питання передачі власності або відновленні стабільної роботи систем критичної інфраструктури. Але ту ситуацію, яку ми побачили сьогодні по цим містам при наявності субсидій і пільг від держави, коштів від бюджетних установ і розрахунків від комерційних установ, до сих пір залишається актуальним питання по сплаті за газ. Тому, я звертаюсь до голів ОДА, взяти під контроль ситуацію по цим містам. Це маленькі міста в яких люди відчувають себе в небезпеці, особливо в опалювальний період», — сказав Зубко.

Геннадій Зубко підкреслив, що ситуація, яка склалася з розрахунками за газ на сьогоднішній день не дає можливості говорити про своєчасне отримання номінації у вересні.

Джерело: Мінрегіон