Портал новин

Славута може стати першою громадою серед міст обласного значення

Славутська міська рада пройшла другий етап. Другий етап – це схвалення проекту рішення про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення Варварівської сільської ради, а це два села Варварівка і Голики.

Як пояснюює Вікторія Любенчук, радник з децентралізації Центру розвитку місцевого самоврядування, зараз весь необхідний для об’єднання пакет документів знаходиться на розгляді у Хмельницькій обласній державній адміністрації.

«Хмельницька облдержадміністрація, протягом 10 робочих днів має надати висновок, у якому зазначити відповідність документів Славутської міської ради Законам та Конституції України. Після цього вищезазначені ради – Славутська міська та Варварівська сільська – мають прийняти остаточні рішення про добровільне приєднання», – зазначила Вікторі Любенчук.

Це буде перший випадок на території Хмельницької області формату приєднання органу місцевого самоврядування, тобто сліьської ради, до міста обласного значення.

Нагадаємо, у Хмельницькій області уже створено 42 об’єднанні територіальні громади: 41 із них уже діє, а 1 – Улашанівська – очікує на призначення перших виборів. Згідно із перспективним планом, в області має бути 62 об’єднані громади.

Джерело: Портал “Є”