На споживчому ринку області ціни продукти та безалкогольні напої у лютому зросли на 0,4%. В управлінні статистики повідомляють, що відчутно подорожчали овочі та фрукти – на 4,5% та 4,3% відповідно.
«Серед овочевої продукції найбільше зросли в ціні капуста – на 12,7%, картопля – на 6,9%, цибуля – на 5,4%, зниження цін зафіксовано на моркву – на 2,5%. У межах 2,5–1,6% підвищились ціни на макаронні вироби, цукор, продукти переробки зернових, з них на пшоно, крупи гречані та ячні – на 4,0–2,7%», – йдеться в повідомленні.
Водночас, за інформацією статистів, на 4–1,4% подешевшали яйця, свинина, сало, рис, сметана, м’ясо птиці. Крім того,ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби минулого місяця зросли на 1,1%.
Джерело: Портал “Є”