У ПРаТ “Шепетівський цукровий комбінат” планують модернізувати продуктове відділення, про це повідомляє Agrаvery.
Очистка цукрового сиропу відбуватиметься за міжнародним стандартом. Це допоможе покращити якість готового продукту. Так само збільшиться і його обсяг, завдяки новим центрифугам для кристалізації цукру.
Технічну базу підприємства планують замінити на німецьке вакуум-конденсаційне устаткування. У комплексі із сучасними паровими підіргівниками це зменшить використання газу. Також ця інновація мінімалізує споживання води із Гуски, яку використовували для охолодження у період цукроваріння.
«Передусім йдеться про продуктове та бурякопереробне відділення. Зокрема, для останнього замість морально та фізично зношеного обладнання з очистки транспортерної води придбали інноваційні німецькі фільтри», — розповів головний інженер Шепетівського цукрового комбінату Роман Ковальчук.
На підприємстві додають: вже уклали контракт на придбання нової сучасної бурякорізки.
Оновлення торкнулося і місцевої ТЕЦ: теплова електроцентраль отримає новітню систему охолодження для парової турбіни. Таким чином планується вдвічі заощадити на електроенергії та забезпечити більший рівень безпеки завдяки автоматизації.
Нові потужності підприємство задіє вже цієї осені. Як відбувається процес виготовлення цукру наша команда розповідала у попередніх випусках “Події сьогодні”
джерело: Agrаvery