Портал новин

Власний бізнес подільських АТОвців

Навчатись,  перекваліфіковуватись та здобувати нові професії. Цього року близько 700 ветеранів АТО звернулись до обласної служби зайнятості.

Сьогодні 72 із них – успішно працевлаштовані.  Серед спектру соціальних послуг, якими можуть скористатись колишні військові: навчання та тренінги, підбір роботи. Тенденцією є інтерес до розвитку власного бізнесу.

Ярослав Вапничний

–  Сьогодні на території Хмельницької області знаходиться 20 веб-студій, що займаються дизайном

та розробкою веб-сайтів. Тому, на мою думку проект створення веб-студії є досить вигідним та перспективним», – описує у своєму бізнес-проекті колишній учасник АТО Ярослав Вапничний.

Після демобілізації, у березні 2018 року, він звернувся до Кам’янець-Подільської районної філії Хмельницького ОЦЗ. Із вибором спеціалізації чоловік вагався довго: бути найманим працівником чи працювати на себе.

Маючи за плечима досвід роботи у сфері комп’ютерного програмування  Ярослав успішно захистив бізнес-план на тему: «Створення веб-студії (інтернет компанії). Нині – він працює на фрілансі.

Окрім Ярослава, до центрів зайнятості звернулись декілька десятків військових. Так, у цьому році 31 особа, з

Сергій Черешня

них 4 учасники АТО скористалися одноразовою виплатою допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, коментує директор  Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

– Повертаючись у мирне життя, демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО стикаються з багатьма проблемами, у тому числі пов’язаними з працевлаштуванням. Звертаючись до центру зайнятості кожен з них отримує широкий спектр соціальних послуг.

Наразі на обліку в Хмельницькій обласній службі зайнятості перебуває 443 колишніх військовослужбовця, – додають у прес-центрі.

Шепетівчани можуть отримувати консультації, як безпосередньо у міському центрі  зайнятості, так і он-лайн за посиланням особистого кабінету.