Портал новин

Ветерани війни на Сході звернулися до президента

Ветерани війни на Донбасі з різних куточків України записали відеозвернення, адресоване шостому українському президенту Володимиру Зеленському. Відповідний ролик з’явився на сторінці Громадянської спілки «Рух Ветеранів України» в Facebook у середу, 22 травня. У зверненні взяли участь ветерани війни на Сході з різних міст України. В тому числі й з Хмельниччини.

Як підкреслюють воїни у ролику, вони поважають волевиявлення українського народу та приймають результати вибору більшості громадян України.

«Але як люди, що воювали за нашу державу, ми завжди будемо відчувати відповідальність за подальший вектор розвитку України. Впливати на нього будь-якими векторами задля зміцнення обороноздатності та боротьби із зовнішніми і внутрішніми ворогами України. У зв’язку з насиченим інформаційним полем навколо Вашої особистості та Вашого оточення ми не до кінця розуміємо, чи збігаються Ваші особисті погляди на подальший курс розвитку країни із поглядом тих, хто проливав кров і віддавав життя за нашу державу», – пояснюють вони свій крок.

Також ветерани наголосили, готові поділитися своїм баченням роботи у секторі безпеки та соціальної підтримки побратимів у будь-який час і будь-яким зручним для Зеленського способом.

Водночас бійці оприлюднили свої основні вимоги, на виконання очікують найближчим часом. Зокрема, рішуче викорінити з українського політикуму представників проросійських сил і змусити їх відповідати за скоєні злочини.

«Вони, і саме вони, несуть відповідальність за початок війни. Саме вони відіграють роль «п’ятої колони». Саме вони є рушійною силою зрадників і колаборантів. Чим більше вони маскують свою роботу на ворога під прикриттям бажаного миру, на тим більшу рішучість і безжальність ми від Вас очікуємо».

Також воїни вимагають сприяти перегляду інституту громадянства, скласти перелік колаборантів і зрадників.

«Ми переконані, що у країні, яка воює, право голосу має мати привілеї. РФ дала нам щирий подарунок – за кошти власного бюджету вирішила спростити процедуру отримання російського громадянства. Тому ми маємо провести перелік колаборантів і зрадників. Якщо комусь треба допомогти зібрати валізи, ми радо допоможемо».

Від Зеленського ветерани чекають, що він проявить політичну волю в покаранні корупціонерів і їхніх спільників та всебічно підтримуватиме становлення новоствореного Міністерства у справах ветеранів.

Джерело: Портал “Є”