Портал новин

Ініціативна група шепетівчан вимагала звільнити хірурга Римму Башисту

Зустріч із обуреними шепетівчанам відбулася в кабінеті головної лікарки Шепетівської ЦРЛ Валентини Савчук, сьогодні 10 червня. Два десятки містян принесли письмове звернення з підписами, у якому вимагають звільнити з посади завідувачку хірургічного відділення Башисту Римму Олександрівну та відсторонити її від операційного процесу. Перевірити її на професійну придатність та корупційні оборудки.

Організувати зустріч вирішили після смерті шепетівчанина Павла Вершиніна. Про що повідомила Марина Журавлева у Фейсбук спільноті «Шепетівка Онлайн» 6 червня.

Через день активістка Олександра опублікувала запрошення на зустріч:

За словами Олександри вона зібрала більше десятка випадків смертей або важких ускладнень після оперативного втручання Башистої Римми.

 

«Ми чекаємо висновок патолого-анатомічної експертизи, буде створена комісія ми проведемо службове розслідування. Я зацікавлена в тому, щоб службове розслідування було проведене на рівні обласного хірурга, на рівні департаменту охорони здоров’я» – сказала Валентина Савчук.

 

За словами містян, Римма Олександрівна не допускала до операцій інших лікарів, таким чином, не даючи їм можливості практикуватись й підвищувати свою кваліфікацію.

Окрім основних вимог шепетівчани висловлювали і своє невдоволення роботою медичного персоналу. Серед основних претензій- неетичне, та хамське ставленням лікарів і медсестер до пацієнтів. Зауважили і про, так зване,  “панібратство” серед лікарів. Люди втомилися терпіти, коли лікар чи медсестра проводять «своїх» хворих повз черги.

Крім того, активісти говорили і про “купівлю” робочих місць у лікарні. На що Валентина Миколаївна відповіла, що це неможливо.  Адже зараз у лікарні мають вакантні місця і потребують 8  лікарів, 6 медсестер та 5 санітарок.  І якщо хтось знає людей, які шукають роботу головна лікарка, зважаючи на кваліфікацію, готова їх прийняти, хоч завтра.