Дев’ятьом хворим, які 1 червня отруїлись в одному із закладів громадського харчування у селі Залісці поставили діагноз – сальмонельоз.
Ілюстративне фото: Портал “Є”
«Результати лабораторних досліджень підтвердили у госпіталізованих сальмонельоз. Причиною зараження могло бути м’ясо копчене, у якому лабораторія знайшла мікроорганізми з роду «сальмонела». Окрім цього, було встановлено, що троє працівників кухні є носіями цієї небезпечної інфекції. Було відібрано 30 змивів і в 5 з них теж були виділені мікроорганізми з роду «сальмонела», – розповіла лікар-епідеміолог Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Лариса Венгер.
У Головному управлінні Держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомили, що заклад громадського харчування, у якому отруїлися люди, наразі не працює.
«Наші фахівці з’ясовують причини та умови, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання у магазині-кафе. Окрім цього, за фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи», – повідомив начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головному управлінні Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк.
Нагадаємо, люди святкували проводи в армію.
Джерело: Портал “Є”