Портал новин

Хворий на сказ борсук напав на чоловіка

Хворий борсук забіг на сільське подвір’я і покусав господаря. Йому надають відповідну медичну допомогу. Це трапилося у селі Голосків Летичівського району. Про це повідомляють на сайті Летичівської райдержадміністрації. Зараз у селі проводять протиепізоотичні та ветеринарно-санітарні заходи проти сказу.

Ілюстративне фото

Нагадаємо, сказ – небезпечне вірусне інфекційне захворювання, що передається людині під час укусу або контакту із слиною хворої тварини. Однією з основних ознак розвитку захворювання є водобоязнь, утруднення під час ковтання рідини, поява судом при спробі пити воду. Тому сказ називають ще й гідрофобією. З моменту появи ознак і симптомів хвороби сказ стає смертельним.

Якщо Вас укусила тварина або її слина потрапила на Вашу шкіру чи слизові оболонки, головне – швидко промити рану (подряпину) водою з милом, обробити краї рани спиртовим розчином йоду, накласти стерильну пов’язку і цього ж дня слід звернутися до травматологічного пункту. Єдиним захистом від хвороби введення антирабічної вакцини та імуноглобуліну.

Джерело: Портал “Є”