У школах Славути почали готувати страви для дітей за рецептами від шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Страви від Клопотенка вже спробували учні ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 м. Славути. У школі кажуть, що «було незвично, проте дуже смачно». Діти їли німецький «Бургер» із булкою, котлетою, овочами та соусом.
Цього літа у пришкільному таборі Нетішина вже готували бургери, ньокі, салат з капустою та насінням. Все спрацювало завдяки тому, що у ЗОШ №4, при якій знаходиться табір, дуже грамотно підійшли до втілення нової програми харчування. Там змінили не лише меню, але й підхід до подачі страв та оформлення.
З 1 вересня на нову систему харчування за збірником рецептів шеф-кухаря Євгена Клопотенка планували перейти всі хмельницькі школи.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко розробив і затвердив у МОЗ і Держспоживслужбі новий збірник рецептів для шкільних їдалень. Ті самі продукти, та сама вартість, але приготовані страви по-іншому. У меню, крім звичних салатів із буряка та борщу, є салат “Табуле”, кебаб, пюре з імбиром, бланманже та пудинг.
“Тепер справа за школами і батьками”, – каже пан Клопотенко.
Він виклав збірку рецептів у відкритий доступ і розробив покрокову інструкцію для переходу на нове харчування.
Джерело: Поділля NEWS