Портал новин

Верховна Рада проголосувала за удосконалення Prozorro

Тепер обов’язкове використання Prozorro при закупівлях від 50 тисяч. грн. відбуватиметься за новою спрощеною процедурою. Це виведе з тіні понад 250 тис. закупівель. Запровадили персональну відповідальність посадових осіб(зокрема, керівників органів) за порушення законодавства у сфері публічних закупівель: штраф від 2 до 10 тисяч неоподаткованих мінімумів (34-170 тис. грн.).

Фото: Prozorro

Надали можливість виправити помилки у тендерних пропозиція протягом 24 годин і можливість консультації з бізнесом для замовників на етапі підготовки до тендеру. Можна буде впроваджувати диференційованої плати за оскарження тендеру в АМКУ постановою Уряду (обраховується у % від вартості предмета закупівлі) і неможливість відкликати скаргу.

Prozorro Market — онлайн-магазин для бюджетних установ: запровадження електронних каталогів поширених товарів, які адмініструватимуться централізованими закупівельними організаціями та спрощуватимуть процес закупівлі для бюджетної установи до кількох кліків

З’явиться новий інструмент для боротьби з демпінгом – система підсвічуватиме аномально низьку ціну. Постачальник матиме її обгрунтувати для укладання договору з замовником.

Медичні препарати будуть продовжувати закуповуватися через міжнародні організації. протягом наступних 2 років із затвердженим ліків і порядку закупівель через Кабінет Міністрів.

Джерело: Prozorro