Портал новин

У Серединцях орендар ставка побив рибалку

Шепетівський суд виніс вирок орендареві ставка, що зламав ребра пенсіонеру-рибалці. Як повідомляють у перс службі суду, чоловіка визнали винним у нанесенні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження.

Ілюстративне фото

«Як встановив суд, ввечері 27 вересня 2017 року обвинувачений – директор ТОВ – ногою вдарив в груди пенсіонера, що рибалив на березі ставка в села Серединці Шепетівського району, зламавши йому два ребра. Агресивну поведінку підприємця викликало те, що чоловік ловив рибу на орендованій ним водоймі без дозволу», – йдеться у повідомленні.

У суді обвинувачений свою причетність до інкримінованих злочинів заперечив. Сказав, що мав конфлікти із селянами, які самовільно ловили рибу на орендованому ставку, у тому числі з потерпілим, але не бив його. Ба більше, того дня, коли тому зламали ребра, він був у Києві. А свідчення проти нього назвав помстою місцевих за те, що не давав їм рибалити на ставку.

«Утім, факт, що бив саме орендар, у суді підтвердили свідки, серед яких і онука потерпілого, котра бачила, як той вдарив дідуся ногою і зламав його вудку. Вона, злякавшись, сховалася в кущах. Ті події підтвердив й інший рибалка, що якраз сидів навпроти пенсіонера, і достеменно бачив, хто завдавав удару», – зазначають у суді.

Додають, що на думку суді винуватість обвинуваченого була повністю доведена, тому йому призначили два роки іспитового строку. Крім того, на користь потерпілого призначив сплатити 336 гривень, витрачених на медикаменти, та 20 тисяч гривень моральної шкоди.