Портал новин

У Красилові чиновник прив’язав собаку до машини і тягнув по дорозі

У Красилівському районі поблизу села Кузьмин, за даними очевидців, дорогою їхав чоловік і щось волочив за собою. Під’їхавши ближче, випадковий водій помітив, що за машиною тягнуть на ланцюгові собаку. Пес був повністю закривавлений. Водія зупинили, він сказав, що помстився собаці за те, що вкусив його маму.

Фото: з допису Олени Голубничої

«По дорозі їхала машина і за нею на ланцюгові волочили пса. Це дійство побачив солдат спец призначенець, який проїжджав повз. Він зупинив авто, викликав поліцію і собаку доставили у Красилів. Зараз ми з’ясовуємо, де саме перебуває собака, щоб згодом доставити тварину у Хмельницький», – розповіла керівниця ГО «Врятуй життя» Олена Голубнича.

 

Фото: з допису Олени Голубничої

Керівник військового розповів деталі події зі слів його підлеглого, самому очевидцю коментувати ситуацію заборонило керівництво.

«Наш солдат розповів, що побачив, як попереду їде машина і за нею щось волочиться. Зупинив цього чоловіка. Викликав поліцію. Вони взяли в усіх пояснення. Наш солдат повернувся і подивився шлях. Там десь протягом кілометра були криваві сліди. Собаку забрали поліцейські. Її доставили у Красилівську ветлікарню», – сказав військовий.

У поліції Красилова повідомили, що за даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 кримінального кодексу України. «жорстоке поводження з тваринами». Чоловіку, який так розправився з твариною, загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

За повідомленням зоозахисниця Олени Голубничої зловмисника впізнали практично відразу. Це Володимир Байдич, директор державного архіву Хмельницької області.

Що відомо про Володимира Байдича?

Володимир Байдич народився в Красилівському районі. А саме у селі Кузьмин, біля якого і сталася подія. З 1991 по 1994 роки (за Михайла Чекмана) він працював начальником управління у справах молоді та спорту. У 1998 році його було призначено на посаду директора школи № 26. Після школи чотири роки пропрацював в МАУПі, деканом факультету заочної форми навчання і заступником директора інституту. А з 2016 року він очолив  державний архів Хмельницької області.

Журналісти vsim.ua намагалися зв’язатися із Володимиром Байдичем. Для цього ми зателефонували у державний архів Хмельницької області. Але за всіма вказаними номерами, там не відповідають. Ми будемо і далі намагатися зв’язатися із чиновником, за оновленнями слідкуйте на нашому сайті.

Джерело: Сайт “ВСІМ”