Портал новин

Подвійні платіжки за газ скасують

Українці отримуватимуть лише одну платіжку, – цитує міністра енергетики та захисту довкілля України Олексія Оржеля видання Gazeta.ua.

У новій квитанції відобразять “правильну” вартість споживання та транспортування газу.

“Регулятор у нас незалежний, він має забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз напрацьовується, щоб усе ж таки не було окремих платіжок за транспортування і споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців”, – сказав Ожерель в ефірі каналу ICTV.

Зараз у кабміні працюють над створенням єдиної платіжки за газ. За словами Олексія Оржеля тариф на транспортування є, так званою, абонплатою.

“Щоб уся велика інфраструктура працювала, щоб український споживач у будь-який момент доби міг відкрити й отримати газ, який знаходиться під тиском, це коштує грошей. Є ті витрати, які є умовно постійними, їх увесь час треба вкладати, навіть якщо ти не споживаєш”, – додав міністр.

Для пільговиків, уже з лютого перерахують виплати субсидій. Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, – передає портал “Народна правда”.

«Ми в лютому проведемо донарахування розміру пільг та субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу природного газу автоматично за два місяці 2020 року. Звертаємо увагу, що відповідне донарахування буде здійснено без додаткової потреби звернення громадян», — цитує міністра прес-служба Мінсоцполітики.