Портал новин

Хмельницький повідомляє про 8 випадок COVID-19 у Шепетівці, місцева влада спростовує цю інформацію

Станом  на ранок 14 квітня Хмельницька міська рада повідомила про 8 випадок коронавірусу у Шепетівці. Начальник шепетівського штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Микола Кикоть спростовує цю інформацію.  За його словами статистика у місті не змінилися, маємо 7 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

З них 1 лікується в Хмельницькій інфекційній лікарні, 1 – у Шепетівській ЦРЛ, 4 — амбулаторно. З числа хворих 2 дитини. Два підозрюваних на COVID-19 знаходяться в Хмельницькій інфекційній лікарні.

13 квітня Хмельницька ОДА  повідомла про 9 випадків захворювання на COVID-19. Четверо з міста Хмельницький, а п’ятеро – з Чемеровецького району. Останні пов’язані із жінкою, яка протягом 10 днів перебувала в Чемеровецькій лікарні на лікуванні. Як зазначив перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш, був пропрацьований перелік контактних осіб, з цього переліку 44 працівники лікарні, а 5 – з близького оточення. Він також розповів чому хворій раніше не діагностували COVID-19.

“Дійсно, ця жінка хворіла, вона 10 днів перебувала в Чемеровецькій ЦРЛ з діагнозом пневмонія, після того, як було нами прийняте рішення про відбір біологічного матеріалу і дослідження усіх осіб, які хворіють на пневмонію, в неї в тому числі були взяті матеріали на дослідження. В результаті дослідження виявлене захворювання на COVID, вона зараз знаходиться в Хмельницькій інфекційній лікарні, а перебувала вона в інфекційному відділенні. Перевірка ще триває, хворих може бути значно більше”, – сказав Роман Примуш перший заступник голови ОДА.

На даний момент всі контактні особи знаходяться на самоізоляції, а в лікарні було проведено відповідні диззаходи.

“Cтаном на 09:00 14 квітня в Хмельницькій області 35 лабораторно підтверджених випадків на COVID-19. З них: 3 одужало, 2 летальних випадки, 1 на контролі Чернівецького лабораторного центру”, – повідомила пресслужба Хмельницької ОДА.

Нагадаємо, що 11 квітня зафіксовали перший летальний випадок від коронавірусної інфекції.