Портал новин

У вбивстві подружжя у Серединцях підозрюють мешканця Запоріжжя

28 липня близько 19.00 години до Шепетівського відділу поліції звернувся житель села Серединці із повідомленням про ймовірне вбивство своєї 58-річної сусідки та її 64-річного співмешканця. Чоловік розповів, що сусіди другий день не з’являлися на вулиці і це його занепокоїло. Тоді він заглянув у вікно і побачив на ліжку тіла потерпілих, а у кімнаті — закривавлені стіни. Повідомляють у секторі комунікації поліції у Хмельницькій області. 

На місце події  виїхала слідчо-оперативна група Шепетівського ВП, експерти, спеціалісти із Головного управління Нацполіції. Як виявилось, будинок був замкнений ззовні. Коли правоохоронці зайшли всередину, виявили на ліжку тіла господарів із численними тілесними ушкодженнями.

Під час спілкування із жителями села поліцейські встановили, що до потерпілої декілька місяців тому із Запоріжжя приїхав 52-річний брат, який теж жив у цьому будинку.

І не дарма кажуть, що злодія тягне на місце злочину. Адже буквально за 15 хвилин поліцейські побачили чоловіка за будинком на городі. Спочатку він запевняв, що випадково тут опинився, але під час спілкування стало зрозуміло, що саме цей чоловік причетний до вчинення подвійного вбивства.

Як з’ясували слідчі, конфлікт між потерпілими та зловмисником виник близько пів на восьму вечора 26 липня. У ході суперечки він схопив молоток і спочатку убив сестру, а потім і її співмешканця, після чого зачинив будинок ззовні і зник з місця події.

Добу чоловік переховувався на закинутій пожежній станції, а потім, за його словами, зголоднів і повернувся в село.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже оголосили про підозру за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Наразі слідчі дії тривають. Вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу.

Також перевіряється інформація про можливе заволодіння підозрюваним речами потерпілої. Якщо вона підтвердиться, у провадженні буде додаткова кваліфікація.