Портал новин

Суд виніс вирок шепетівським наркоторгавцям

У травні 2017 року 40-річний шепетівчанин об’єднав членів своєї родини у злочинну групу і налагодив надходження у Шепетівку оптових партій наркотиків у концентрованому вигляді. Тут їх готували, ділили на порції та збували методом «закладок». Місце знаходження товару покупцям вказували після того, як вони перераховували гроші на банківські рахунки зловмисників. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Ізяславський районний суд визнав винними п’ятьох членів родини в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів, особливо небезпечних наркотичних засобів, у великих розмірах, вчиненому повторно, організованою групою (частина 3 статті 307 Кримінального кодексу України).

Крім того, організатора суд визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 309 КК України — незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичного засобу, особою яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 307 КК України, призначивши йому остаточне покарання — 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Одну з учасниць групи суд визнав винною ще й у шахрайстві (ч. 1 ст. 190 КК України); підробленні офіційного документа іншою особою, яка має право посвідчувати такі документи, і який надає права, з метою використання його підроблювачем (ч. 1 ст. 358 КК України); використанні завідомо підробленого документу (ч. 4 ст. 358 КК України). Її суд покарав остаточно 5 роками позбавлення волі, але єдину звільнив від відбування покарання з випробуванням на 3 іспитових роки. У суді організатор та члени злочинної групи вину в інкримінованих злочинах визнали й розкаялися.