Портал новин

Заступницю головного лікаря Хмельницького перинатального центру підозрюють у торгівлі людьми

Підозру заступниці головного лікаря перинатального центру та двом її пацієнткам поліцейські оголосили у квітні цього року. Їх підозрюють у торгівлі людьми. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції у Хмельницькій області.

Восени 2019 року у Хмельницькому перинатальному центрі  25-річна жителька Кіровоградської області народила дівчинку, але народжувала під чужим ім’ям. Новонароджену дитину виписали із лікарні згідно підроблених документів на ім’я жінки, яка її не народжувала.

Організатором цієї схеми була заступниця головного лікаря перинатального центру, яка користуючись своїм службовим становищем, підробила ряд документів, що стосувались вагітності та пологів.

Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження щодо матері немовляти. Її визнали винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (через ст.. 15) Кримінального кодексу України – замах на торгівлю людьми, і визначили покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років. Та на підставі ст.. 75 ККУ жінку звільнили від відбування реального ув’язнення з 3-річним іспитовим строком.

Кримінальні провадження щодо двох інших фігуранток справи продовжують розглядатися в суді.