Портал новин

Шепетівським підприємцям пропонують перейти з тротуару на торгові місця всередині ринку

Проїжджу частину і тротуар вулиці Героїв Небесної Сотні (від ТЦ «Урожай» до ТЦ «Дружба»), вже багато років використовують місцеві підприємці для здійснення роздрібної торгівлі. Адміністративно — комунальна інспекція міської ради винесла на розгляд пропозицію заборонити торгівлю на вищевказаній ділянці вулиці, а торгові точки підприємців перемістити на КВП «Ринок «Шепетівського районного споживчого товариства». Про це повідомляють у міській раді.

Ілюстративне фото

За словами директора ринку Анатолія Піголя він може забезпечити підприємців достатньою кількістю торгових точок або місцями за прилавками. Навіть навесні та в літню пору ринок здатен розмістити усіх, включно із торгівцями квітами та дрібним крамом. Наразі ж підприємці здійснюють торгівлю за межами ринку не сплачуючи за місця, створюючи незручності містянам та залишаючи після себе безлад.

Хоч в тридцяти метрах за парканом – ринок з передбаченими місцями для здійснення торгівлі, переміщатися на його територію підприємці не бажають. Якщо у будні мешканці мікрорайону відчувають труднощі з пересування хідником, то в ринкові дні припарковані авто, з яких здійснюється торгівля, створюють труднощі з пересування автомобільного транспорту.

«В цій ситуації ми в першу чергу повинні подумати про містян. На цій ділянці дороги маємо постійні затори, відсутність паркомісць, на хіднику — вузькі проходи, бруд під ногами, антисанітарію у разі продажу харчових продуктів та витоптані газони. Зрозуміло, з точки зору комерції — перейти на ринкові прилавки не привабливо, але маємо дійти компромісу та працювати за єдиними правилами,» — коментує Максим Бондарєв, голова депутатської комісії з питань розвитку промисловості, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, транспорту, енергетики та зв’язку.

Рішення про заборону здійснення торгівлі поза межами КВП «Ринок «Шепетівське районне споживче товариство» буде винесено на розгляд депутатського корпусу на найближчій сесії міської ради.