Портал новин

Українці назавжди в “зимовому часі”: депутати скасували перехід на літній час

В першому читанні законопроєкт про скасування переходу на літній час Верховна Рада України підтримала на пленарному засіданні, 3 березня. За ці зміни до законодавства проголосувало 277 народних депутатів. Про це повідомляє “Deutsche Welle“.

Фото: BBC

Стаття 5 цього законопроєкту передбачає, що в Україні скасовують сезонний перехід часу. Документ пропонує закріпити на всій території України без винятку єдиний київський час. Автор законодавчої ініціативи, перший віцеспікер Руслан Стефанчук наголошує, що такий “сезонний часовий стрибок” призводить до зміни біологічних ритмів людини і негативно позначається на загальному стані людини.

За його словами, відмова від щорічного переведення стрілок годинника забезпечить захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України, оскільки на непідконтрольних Києву територіях країни встановлений час Російської Федерації.

“Основна ідея цього законопроєкту – запровадити природний для України зимовий час +2, який відповідає поясному часу, і відмовитися в подальшому від переведення годинників”, – зазначив Стефанчук під час розгляду законопроекту в залі засідань Верховної Ради, цитує “Інтерфакс-Україна”.

У разі ухвалення законопроєкту в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційного опублікування в парламентській газеті “Голос України”. Таким чином переведення стрілок годинника в жовтні 2021 року стане останнім в Україні.