Портал новин

46-річний киянин постраждав від шахраїв у Славуті

46-річний киянин звернувся до Славутського відділення поліції через шахрайство пов’язане з орендою житла. Про це повідомляють у секторі комунікації поліції у Хмельницькій області.

Чоловік мав приїхати у місто працювати на 2 місяці. На одному із сайтів знайшов оголошення про здачу в оренду житла і одразу ж повністю оплатив проживання за два місяці, перерахувавши шахраям 11 400 гривень.  Коли ж наступного дня чоловік з валізами прибув до Славути, виявилось, що у місті навіть немає такої вулиці, яка була вказана в оголошенні, не говорячи вже про саму квартиру.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України і наразі працюють над пошуком зловмисників.

В поліції радять детально проаналізувати наявну інформацію перед тим, як перераховувати кошти. Уважно прочитайте оголошення — чим довше воно на сайті, тим це надійніша пропозиція. Якщо день-два — подумайте. «Загугліть» адресу — чи справді є такий будинок. Перевірте фото. Якщо вони надто привабливі і різного розміру — вони точно взяті з мережі. Найкраще — поїдьте і огляньте житло. Якщо воно в іншому місті — попросіть про це знайомих. Якщо немає такої можливості — нехай орендодавець скине вам якомога більше фото житла з різних ракурсів і копії документів. Також прочитайте відгуки в Інтернеті. 

Будьте пильними і бережіть власні кошти.