Портал новин

У Шепетівській громаді продовжується карантин

Міська комісія з питань ТЕБ та НС Шепетівської територіальної громади прийняла рішення щодо продовження карантинних обмежень на засіданні, сьогодні 16 квітня. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

У зв’язку із складною епідеміологічною ситуацією на території Шепетівської громади та на виконання протоколу №8 від 15 квітня 2021 року позачергового засідання комісії з питань та НС Хмельницької ОДА у Шепетівці продовжують діяти карантинні обмеження:

  • З 19 квітня до 25 квітня (включно) відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти.
  • Приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності, у тому числі атракціонів і тематичних парків, а також організацію інших видів відпочинку та розваг.
  • Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у режимі маршрутного таксі, приміському, міжміському, внутрішньо обласному сполученні, в кількості більшій, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

  • Відвідування сторонніми особами (крім законних представників, членів сім’ї, родичів за умови дотримання всіх протиепідемічних заходів, не частіше ніж один раз на тиждень) установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни І праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово).
  • Керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити проведення дезінфекції приміщень та місць скупчення людей.

Працівникам поліції міська комісія з питань ТЕБ і НС доручила:

  • Посилити контроль за громадянами, які знаходяться на самоізоляції, в т.ч. особами, які прибули із-за кордону.
  • Посилити поточний контроль на вулицях, у парках інших громадських місцях за дотриманням протиепідемічних заходів, проводити перевірку дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів на продовольчих ринках, об’єктах торгівлі, аптеках тощо.