Портал новин

На Хмельниччині оголосили надзвичайну ситуацію через неможливість отопити школи та лікарні

Виникнення надзвичайної ситуації пов’язано з відсутністю постачання природного газу у школи, дитячі садочки та лікарні на осінньо-зимовий період 2021/2022 року. Під час позачергового засідання обласної комісії ТЕБ та НС вирішили визнати ситуацію надзвичайною. Про це повідомляють в ОДА.

У зв’язку з глобальним зростанням ціна на  газ бюджетні підприємства, установи та організації не можуть закупити газ, що може призвести до негативних наслідків.

“Ситуація у нас на Хмельниччині, як і в усій країні досить критична, адже майже у всіх бюджетних установах розірвані договори, що були укладені на початку року на постачання газу у зв’язку з суттєвим зростання його вартості,”- сказав Сергій Гамалій.

Аби забезпечити такі заклади газом і зберегти кошти місцевих бюджетів, на підставі меморандуму, який підписали під час засідання Конгресу місцевих бюджетних влад під головуванням Президента України, про не підвищення рівня тарифів є можливість отримати знижену ціну від НАК «Нафтогаз України».

“Нам усім потрібно докласти максимум зусиль, аби забезпечити у визначені терміни проведення переговорних процедур з компанією НАК “Нафтогаз України” від протоколу переговорів до укладення договору, аби отримувати газ за визначеною вартістю у розмірі 13,6 грн, без ПДВ, для бюджетних установ”, – сказав голова ОДА.