Портал новин

Хмельниччина наближається до «червоної» зони

За результатами щоденного брифінгу Хмельницької ОДА, найближчим часом Хмельниччина може потрапити у «червону» зону карантинних обмежень. Аби цього не допустити та знизити темпи поширення COVID-19, обласна комісія ТЕБ та НС прийняла рішення про вживання додаткових обмежувальних заходів.

Рішення обов’язкові до виконання усіма суб’єктами господарювання і відвідувачами закладів.

«Вакцинація в області – добровільна, проте з метою збереження здоров’я як суб’єктів господарювання, так і відвідувачів, встановлено певні обмеження та додаткові вимоги, в тому числі, і наявність сертифікату вакцинації або негативного ПЛР-тесту», – повідомляють в ОДА.

Єдиним дієвим методом профілактики та запобігання захворюваності на COVID-19 є вакцинація, вона не рятує на 100% від хвороби, але ефективно запобігає розвитку важких ускладнень. Як свідчить статистика, менше 2% хворих, які отримали щеплення проти COVID-19, потрапляють до стаціонарів, при цьому протікання хвороби відбувається у легшій формі.

«Область в повному обсязі забезпечена вакцинами, і медична галузь має достатньо потужностей, аби вакцинувати усіх охочих. Крім центрів вакцинації, в області працюють пункти щеплень, які розташовані в амбулаторіях та ЦПМСД», – йдеться в повідомленні.

В адміністрації розглядають можливість відкриття додаткових центрів вакцинації, проте в першу чергу це залежить від кількості охочих на відповідних територіях. Також наразі розглядається можливість збільшення медичного персоналу для здійснення реєстрації охочих вакцинуватись. Слід відзначити, що на сьогодні темпи вакцинації у нашій області зростають, доведені МОЗ подобові плани виконуються на 91-93%, загалом кількість щеплень в день сягає близько 7000.