Портал новин

Псевдоволонтер із Хмельниччини отримав підозру у привласненні благодійних коштів

Новоградського псевдоволонтера викрили у ще одному шахрайстві –  Новоград.City

Жителю Старокостянтинова оголосили підозру про привласнення майже 13 тисяч гривень, які він зібрав на купівлю тепловізорів для військової частини. Також хотів присвоїти ще 200 тисяч гривень, зібраних на лікування військовослужбовця.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у військовій і оборонній сфері Західного регіону. Оголошення про збір коштів на закупівлю тепловізорів підозрюваний розмістив у соціальних мережах.

«Для перерахування благодійних внесків псевдоволонтер вказав свої банківські реквізити. Майже 13 тисяч гривень добровільних пожертв чоловік привласнив та витратив на свої потреби. Крім цього, підозрюваний намагався заволодіти ще 200 тисячами гривень, які він нібито збирав на лікування постраждалого від мінно-вибухового поранення військового» – повідомили у спецпрокуратурі.

Для більшого «ефекту» чоловік використав підроблену фотографію з травмованою ногою.

За фактом заволодіння чужим майном з метою власного збагачення (ч.1 ст.190, ч.2 ст.15 ч.2 ст.190 КК України) підозрюваному передбачена кримінальна відповідальність у виді обмеження волі терміном  до 3 років. Наразі триває досудове розслідування.